DISTRIBUIȚI
soccer ball

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat că va propune în Comitetul Executiv al FRF modificarea regulamentului, astfel încât, un club de fotbal care intră în insolvență să nu poată evolua în Liga I.

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a declarat joi, într-o conferință de presă, că numai în acest fel se pot evita situații precum cea a clubului Rapid, aflat în insolvență din 2012, care nu poate participa în Liga I din cauza unei hotărâri de intrare în faliment dictată de Tribunalul București.

El a adăugat că această propunere, dacă va fi aprobată, se va aplica numai cluburilor care vor intra de acum înainte în insolvență, nu și celor care sunt deja în această procedură.

„Pe viitor trebuie să modificăm regulamentele FRF, adică să analizăm dacă poți participa la Liga I când ai datorii către jucători, antrenori, stat sau dacă intri în insolvență. Trebuie modificat regulamentul pentru ca un club, dacă intră în insolvență, să nu participe în Liga I. Trebuie să analizăm. Și alte țări au regulamente în acest sens, adică intri în insolvență nu ai ce căuta în Liga I. Am crezut că prin această insolvență se pot rezolva problemele economice ale unui club, însă faptele nu ne-au dat dreptate”, a precizat secretarul general.

 

Discuții

comments