DISTRIBUIȚI

Guru Bivolaru a fost adus în țară, acesta fiind extrădat dintr-un penitenciar de maximă siguranță din Franța, după o serie de tergiversări și amânări în această privință din partea autorităților din Hexagon.

Gregorian Bivolaru era închis într-un penitenciar de maximă siguranță din apropiere de Paris. „Guru” Bivolaru  a fost arestat de poliție la sfârșitul lunii februarie, în Franța. Bivolaru era căutat de autorităţile române, după ce în 2013 fusese condamnat la închisoare pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori.

În 2005, el a primit azil politic în Suedia.

Comunicatul oficial al Poliţiei Române:

Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române este împuternicit să facă următoarele precizări:

În urma cooperării poliţieneşti internaţionale cu autorităţile judiciare din Franța, la data de 22 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – I.G.P.R. au efectuat o misiune de preluare, sub escortă, a unui bărbat de 64 de ani, pe numele căruia este emis un mandat de executare a pedepsei pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu minor. 

Acesta a fost introdus într-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul celorlalte agenții de aplicare a legii, cu competențe în domeniu.

Discuții

comments