DISTRIBUIȚI

Doar 10 la sută dintre turiştii români au renunţat la vacanţele şi concediile în Turcia, cu toate avertismentele Ministerul Afacerilor Externe, care le recomandă tuturor să fie „extrem de precauţi”.

Românii sunt sfătuiţi să evite pe cât posibil deplasările, mai ales în zone aglomerate şi să se informeze permenent despre evoluţia situaţiei interne.

Turiştii nu sunt afectaţi de starea de urgenţă, libertatea de circulaţie a cetăţenilor străini nu este îngradită cu nimic, iar cursele se operează în mod normal, spune directorul unei agenţii de turism.

Mai mult, susţine şeful ANAT, Alin Burcea, starea de urgenţă decretată în Turcia presupune că autorităţile sunt mai vigilente, iar turiştii mai în siguranţă.

De altfel, ambasadorul Turciei în România a reconfirmat atenţia specială pe care autorităţile o acordă turiştilor străini, inclusiv cei români, aflaţi în această perioadă în vacanţă.

Ministerul Afacerilor Externe le reaminteşte cetăţenilor români că pot apela telefonic Ambasada României la Ankara, dar şi Consulatele din Istanbul şi Izmir.

Discuții

comments