DISTRIBUIȚI

Maestrul Radu Beligan va fi înmormântat cu onoruri militare sâmbătă după-amiază, la cimitirul Bellu din Capitală. Marele actor a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 97 de ani, după o îndelungată carieră în teatru şi film încununată de succes şi unanim apreciată.

De dimineaţă, câteva sute de admiratori, printre care mulţi oameni de cultură, au fost în foaierul Teatrului Naţional din Bucureşti să-i aducă un ultim omagiu „meşterului”. Printre ei s-a aflat şi actorul Dorel Vişan, care a apreciat că Radu Beligan a fost un stâlp al culturii româneşti.

Dorel Vişan: „Meşterul Beligan a fost ca un cordon ombilical, prin care generaţii de tineri, de artişti, puteau să primească înţelepciune şi măiestrie. Aici este valoarea care rămâne. Biologic toţi ne ducem, pentru că suntem limitaţi şi în viaţă şi în cunoaştere, dar ceea ce a lăsat meşterul Beligan este o pagină aurită şi ar fi bine ca odată şi odată generaţiile noi de artişti să o descopere şi să o citească, să o studieze şi să o urmeze”.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, în care menţionează că Radu Beligan face parte din patrimoniul naţional şi că amintirea sa va fi prilejuită de fiecare ridicare şi coborâre de cortină. De la Teatrul Naţional din Bucureşti, un cortegiu funerar îl va însoţi pe Radu Beligan pe ultimul drum.

Pentru deplasarea cortegiului funerar, traficul rutier va fi restricţionat pe traseul Piaţa Universităţii – Bulevardul I. C. Brătianu – Piaţa Unirii – Bulevardul Dimitrie Cantemir – Calea Şerban Vodă – Piaţa Eroii Revoluţiei – Cimitirul Bellu. Poliţia îi sfătuieşte pe şoferi să se deplaseze cu atenţie şi să respecte semnalele pe care le primesc.

Discuții

comments