DISTRIBUIȚI

Festivalul de Creaţie şi Interpretare „Mamaia Copiilor” a ajuns la final.

În această seară este programată Gala Laureaţilor, începând cu ora 18:30.

Evenimentul a debutat joi, 21 iulie, cu secţiunile Interpretare şi Show, iar vineri a avut loc concursul de Creaţie.

Directorul festivalului, Liviu Manolache, spune că această ediție a fost una „cu emoții, cu bucurie, cu multe speranțe din partea concurenților și a creatorilor. (…) Noutatea absolută o reprezintă descoperirea de noi valori în fiecare an. În al doilea rând, noutate este și proiectul care s-a denumit Șlagăre de Mamaia Copiilor de la înființare până în prezent, un cd în dublu album cu pozitive, negative și cărticica cu texte, care este și va fi distribuit tuturor școlilor din România cu titlu gratuit”.

În privința așteptărilor, Liviu Manolache spune că Uniunea Compozitilor a selectat prezentat 19 piese „cele mai valoroase dintre cele care s-au prezentat la preselecție. Speranța mea este că aceste melodii vor fi cântate de copii, așa cum am pomenit și de celelalte 26 de piese care se cântă și astăzi, în cei 16 ani de Mamaia Copiilor. (…) Sperăm ca minispectacolele muzicale să dezvolte imaginația, muzica și creativitatea pentru cei mici”, a mai declarat Liviu Manolache.

Festivalul nu a beneficiat de sprijin din partea ministerelor Educaţiei şi Culturii, a declarat directorul festivalului, compozitorul Liviu Manolache.

Discuții

comments