DISTRIBUIȚI

Peste 700 de persoane, aflate în dificultate, au fost asistate, în acest sezon, de către pompierii SMURD dislocați pe plajele de pe litoralul românesc.

De asemenea, de la începutul sezonului estival, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au verificat 531 obiective, în urma cărora au fost aplicate 437 de amenzi în cuantum de 554.000 lei.  Pentru susținerea activităţilor de control la obiectivele cu activitate în domeniul turismului, specifice litoralului, Inspecţia de Prevenire a ISU Constanța beneficiază, în acest an, de sprijinul echipelor de inspectori (41 cadre) din ţară, fiind astfel acoperit un număr mult mai mare de construcţii verificate.

De la operaționalizarea punctelor de prim-ajutor ale pompierilor SMURD (12 iunie), amplasate, în premieră, în principalele stațiuni ale litoralului românesc, au fost desfășurate 720 de misiuni. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în stațiunea Costinești, unde au fost asistate medical 344 de persoane, urmate de Eforie – 157 persoane, Mamaia – 117 persoane și Jupiter – 102 cazuri.

Salvatorii care încadrează echipajele cu șenilate au desfășurat 82 de misiuni pentru transportul persoanelor cu diferite afecțiuni medicale în punctele de prim ajutor de pe plaje sau la ambulanțe, în vederea preluării către unitățile spitalicești.

De asemenea, pompierii constănțeni au acordat primul ajutor unui număr 26 persoane recuperate din apă de către salvamari. 13 dintre acestea au fost transportate către unitățile medicale specializate de către echipajele SMURD aflate pe plaje, iar celelalte 13 persoane au fost preluate de către echipajele Serviciului de Ambulanță Județean Constanța și echipajele de paramedici din cadrul ISU Constanța.

O atenție deosebită a fost acordată și eficientizării misiunilor de răspuns la situații ce pot apărea pe A2 și A4, astfel că în fiecare weekend, mai multe echipaje asigură intervenţiile (inclusiv cele medicale de urgenţă) pe tronsoane prestabilite, cu personal și tehnică din județele Călărași, Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov.

De asemenea, în zonele intens circulate din municipiul Constanța, au fost  înființate 9 puncte de lucru temporare, încadrate cu câte o autospecială de stingere cu apă și spumă, suplimentar față de cele 10 subunități de intervenție existente în prezent.

În județul Constanța sunt disponibile 10 echipaje SMURD de prim-ajutor și un echipaj SMURD de terapie intensivă (cu medic), trei dintre acestea fiind dislocate, pe perioada estivală, din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență București-Ilfov, Mureș și Teleorman.

Discuții

comments