DISTRIBUIȚI

În cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2016”, medici din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, împreună cu inspectori delegaţi au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare la un  un număr de 251 de operatori din industria alimentară.

Controalele au vizat: 114 restaurante, 2 pizzerii, 27 unităţi tip fast-food, 6 braserii, 20 unităţi tip bufet,  7 baruri, 5 beach baruri, 6 cantine, 45 magazine alimentare, 5 cofetării/patiserii, 9 laboratoare cofetărie patiserie, 1 rulotă, 2 pensiuni, 1 depozit alimentar, 1 carmangerie, localizate în cele 5 zone de interes turistic Mamaia Nord, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, neanunţarea începerii activităţii supuse controlului sanitare veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate un număr de 27  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.600 de lei. A fost emisă o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii la o unitate de tip fast-food.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 4718 kg, lapte şi produse lactate – 2528 kg,  peşte şi produse din peşte – 1428 kg, ouă – 76 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 80.755 ei.

Discuții

comments