DISTRIBUIȚI

Expoziția Matisse – Triumful modernismului, deschisă la Muzeul de Artă Constanța aduce pentru prima oară în atenția publicului constănțean, lucrări de grafică din perioade diverse ale activității sale realizate în manieră figurativă cu stilizările caracteristice, dar și într-un limbaj cu trimitere subtilă către abstract.

Unul dintre cei mai importanți creatori din perioada modernă a artei europene, Henri Matisse a explorat posibilitățile expresive ale picturii, litografiei, colajului, desenului, artelor aplicate. A fost promotor al fovismului și unul dintre inițiatorii limbajului abstract. Alături de Marc Chagall, Georges Roualt, Georges Braque și Pablo Picasso a fost un inventator de forme și de noi limbaje plastice.

Pentru a ilustra prietenia exemplară existentă între Matisse și Pallady și pentru a pune în valoare patrimoniul Muzeului de Artă Constanța, în cadrul proiectului Muzeului din depozit va fi deschisă, în aceeași perioadă, și o sală cu lucrări de grafică realizate de Theodor Pallady.

 

Discuții

comments