DISTRIBUIȚI

Festivalul Internaţional de Folclor „Peştişorul de Aur” va avea loc la Tulcea, în perioada 7 – 12 august. Aflat la ediţia a XXIV-a, evenimentul va aduce la Tulcea peste o mie de tineri dansatori. Noutatea din acest an este reprezentată de faptul că, pe lângă copii, în 2016 vor urca pe scena folclorică tulceană și ansambluri de adulți din alte state.

Pe 8 august, de la ora 18.00, din fața Bibliotecii Judeţene „Panait Cerna” va porni Parada portului şi dansului popular, pe traseul str. Isaccei – str. Unirii – str. Babadag – str. Dobrogeanu Gherea – str. Păcii – Piaţa Civică. Iar la ora 18.30, în Piaţa Civică va avea loc deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Folclor „Peştişorul de Aur”.

„Acest adevărat spectacol al folclorului din România, dar și din alte țări aduce, an de an, peste o mie de tulceni la Tulcea și transformă județul nostru într-o capitală a folclorului din întreaga lume. Avem invitați din 14 județe din România și din Egipt, Grecia, Vietnam, China, Mexic,Turcia, Macedonia, Bulgaria, Republica Moldova, Georgia, Serbia, Armenia“, a precizat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Discuții

comments