DISTRIBUIȚI

August este o lună excelentă din punctul de vedere al turismului în Delta Dunării, lucru dovedit de numărul foarte mare de pasageri pe ambarcaţiunile care asigură transportul pe cele trei braţe ale Dunării.

Pentru prima dată în ultimii ani hotelierii de aici nu se plâng, iar singurele locuri de cazare mai sunt pe malul mării, în camping, la cort.

Un fost profesor de matematică din Tulcea s-a dedicat, în ultimii ani, unei alte mari pasiuni: promovarea Deltei.

Este ghid turistic acum, iar planurile sale de viitor includ şi scrierea unor cărţi, care să promoveze ţinutul dintre Dunăre şi mare.

„Turiștilor încercăm să le aratăm ce este mai frumos în Deltă și respectiv în pădurea Letea. Avem un program de patru zile, mâine suntem la Sulina, poimâine la Murighiol. Venind din pasiune în Deltă nu am avut altă șansă decât să fiu profesor la școală și de câțiva ani buni fac numai turism. Delta este un tărâm unic”, a declarant Dragoş Olaru, ghid turistic.

Atenţie, însă, cu ce ajungeţi în Deltă. Multe dintre mijloacele de transport naval sunt neautorizate şi vă pot pune viaţa în pericol, spune directorul Navrom Delta, Nicolae Chichi.

„Față de anul trecut, numărul pasagerilor a scăzut. Este o diferență de 8.000 de călătorii. Asta pentru că transportatorii privați și cei care circulă neautorizați au preluat o parte din fluxul de călători”, a precizat Nicolae Chichi, directorul Navrom Delta.

 

Discuții

comments