DISTRIBUIȚI

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Braşov au lansat o campanie de informare şi conştientizare a turiştilor aflaţi pe traseele montane din judeţ în vederea prevenirii accidentelor care pot surveni în urma echipării neadecvate.

„Ca urmare a numărului tot mai mare de intervenţii pentru acordarea primului ajutor turiştilor pe traseele montane din judeţ în ultima lună de zile, Jandarmeria Montană Braşov a demarat o campanie de informare şi conştientizare a turiştilor privind deplasările montane, dificultăţi, pericole, echipare, campania debutând duminică”, a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ciprian Aldea.

Până acum, campania s-a desfăşurat pe traseele montane din Masivul Piatra Craiului, Prăpăstiile Zărneştiului, iar joi campania s-a derulat în Poiana Braşov.

„Alături de Salvamont, jandarmii montani vor veghea la liniştea şi siguranţa tuturor turiştilor aflaţi pe traseele montane din judeţ”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Potrivit sursei citate, ultimul accident pe munte s-a petrecut zilele trecute, când salvamontiştii şi jandarmii montani din Poiana Braşov au fost alertaţi să intervină pentru acordarea primului ajutor unui turist în vârstă de 59 de ani, cu domiciliul în comuna Voluntari, judeţul Ilfov care, în timp ce se deplasa pe un traseu marcat, a căzut în zona Subteleferic din Poiana Braşov.

Bărbatul s-a lovit destul de grav la cap şi la torace, el primind primul ajutor de la salvamontişti şi jandarmii montani care l-au transportat cu mijloace specifice de intervenţie în zona montană până la un echipaj SMURD care l-a transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

Discuții

comments