DISTRIBUIȚI

 

Peste 250 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile „TOMIS” Constanţa în cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa vor asigura ordinea publică şi siguranţa persoanelor care vor participa la sărbătorirea „Zilei Marinei Române”, manifestare ce va avea loc luni, 15 august, între orele 9.00-14.00, în zona Faleză Cazino-Portul Tomis.

Pentru desfășurarea în condiții optime a acestui eveniment, precum și pentru facilitarea parcării autoturismelor participanţilor, afluirii şi defluirii acestora, separarea fluxurilor de acces pietonal faţă de cele auto şi evitarea producerii de ambuteiaje sau aglomerări de grupuri de persoane, s-a estimat necesitatea asigurării următoarelor locuri de parcare, astfel:

  1. cele două spaţii de parcare adiacente din exteriorul portului maritim, cuprinse între poarta 1 şi poarta 1 bis (Restaurant Vraja Mării) – aproximativ 700 de autoturisme;
  2. parcarea cuprinsă între str. Termele Romane şi gardul împrejmuitor al incintei portului maritim– aproximativ 120 de autoturisme;
  3. spaţiile de parcare din zona Judecătoriei Constanţa (250 autoturisme);
  4. pe prima bandă (sensul de la Poarta 2 spre Poarta 1) a străzii Termele Romane – aproximativ 300 de autoturisme;
  5. incinta Portului Maritim Constanţa.

Pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, jandarmii vor acţiona în principal pentru protecţia participanţilor, asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul desfăşurării manifestării; prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere normelor de convieţuire socială.

De asemenea, cu ocazia acestei zile peste 400 de poliţişti vor intensifica acţiunile pentru combaterea şi prevenirea faptelor antisociale, scopul fiind acela de a proteja cetăţenii de comiterea oricăror ilegalităţi.

În perioada 14-16 august, în judeţul Constanţa, oamenii legii vor desfăşura acţiuni preventiv-reactive în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, peste 400 de poliţişti ai structurilor de investigare a fraudelor, de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, cei care gestionează domeniul armelor şi a substanţelor periculoase vor fi prezenţi în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent.

Se va acţiona pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor de natură economico-financiară, pentru protejarea populaţiei împotriva unor practici comerciale de natură să ducă la comercializarea unor produse alimentare neconforme, pentru asigurarea unui trafic rutier în siguranţă, pentru combaterea şi prevenirea infracţiunilor stradale şi oricăror fapte de natură să aducă atingere climatului de siguranţă publică.

O atenţie deosebită se va acorda staţiunilor de pe litoral şi zonelor unde se preconizează un aflux numeros de persoane ca urmare a desfăşurării diferitelor activităţi festive sau religioase.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe căile de comunicaţie ce converg spre locurile de agrement, pe drumurile naţionale şi judeţene, în staţiunile turistice de la malul Mării Negre, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere. Se va acţiona cu toate aparatele radar din dotare pentru combaterea excesului de viteză, pentru prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere.

Împreună cu alte autorităţi ale statului, poliţiştii de la Economic vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi pentru verificarea legalităţii activităţilor desfăşurate de unităţile de alimentaţie publică şi de cazare a turiştilor.

Informăm populația cu privire la faptul că, pentru fluidizarea traficului pietonal şi evitarea blocajelor rutiere, accesul autovehiculelor va fi restricţionat, la data de 15 august anul curent, în intervalul orar 7.00-15.00, astfel:

– pe bulevardul Regina Elisabeta, între intersecţia cu strada Termele Romane şi strada Remus Opreanu;

– strada Remus Opreanu între intersecţia cu bulevardul Regina Elisabeta şi strada Marinei;

– strada Marinei, începând cu intersecţia acesteia cu strada Remus Opreanu şi până în dreptul Hotelului Palace.

 

Discuții

comments