DISTRIBUIȚI

Trei dintre fântânile arteziene din municipiul Constanța au fost puse în funcțiune începând de ieri. Este vorba despre fântâna din fața Muzeului de Artă, bazinul “Cascadă” și bazinul “Pescarii” din zona Faleză Cazino Constanța de reprezentanții RAJA. Specialiștii companiei au efectuat mai multe probe începute de săptămâna trecută.

Lucrările au constat în repararea instalațiilor electrice, a pompelor, a țâșnitorilor și a sistemelor de alimentare cu apă, dar și în igienizarea bazinelor.

În prezent se execută lucrări de reparație și la celelalte obiective din municipiu, urmând ca, săptămâna următoare, să fie pornite fântânile din Parcul Far, din Zona Policlinica II și din parcul Casei de Cultură, se arată într-un comunicat al RAJA.

Pentru sezonul estival următor, SC RAJA SA va efectua reparații capitale la nivelul celor 16 bazine, cu refacerea hidroizolației, a finisajelor și a elementelor structurale, cu îmbunătățirea eficienței pompelor de recirculare a apei, a sistemelor de filtrare și a instalațiilor de iluminat.

Cele 16 fântâni arteziene din Constanța și Mamaia sunt: fântâna din Parcul Far, fântâna din Parcul Gării, fântâna din Parcul Arheologic, fântâna de la Muzeul de Artă, fântâna din Parcul Teatrului „Oleg Danovski“, fântâna din Parcul Tomis II, fântâna din zona Policlinica II, bazinul de apă din Parcul Casei de Cultură, fântâna din zona Dacia, fântâna din zona hotelului Oxford, bazinul ornamental de la hotel Sulina (staţiunea Mamaia), bazinul ornamental de la hotel Meridian (staţiunea Mamaia), fântâna din Piaţeta Cazinoului din staţiunea Mamaia, bazinul Pescarul de pe faleza Cazino Constanţa, bazinul Cascadă de pe faleză Cazino Constanţa și Fântâna Stadion, potrivit aceleiași surse.

Reamintim că, la începutul verii, fântânile arteziene din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia au fost transferate de la Primăria Constanța la RAJA.

Discuții

comments