DISTRIBUIȚI

Clubul Artelor „Solteris” din Mangalia promovează creația contemporană românească. A fost înființat în anul 2001, la inițiativa Elenei Dabu, membră a Uniunii Scriitorilor, filiala Dobrogea. Este prezent în fiecare an la Caravana Gaudeamus Litoral, cu cele mai noi apariții editoriale ale anului anterior și ale celui în curs.

Vin și sâmbătă seară la Mamaia, de la ora 18.00, toți membri săi, pentru a oferi cititorilor noile creații.

Se pare că Cenaclul literar „Mihail Sadoveanu” a luat fiinţă în anul 1962, la Casa Armatei Constanţa. Din această perioadă nu există decât două diplome obţinute in concursuri literar-muzicale.

Anul „naşterii” sau al „renaşterii ” Cenaclului literar „Mihail Sadoveanu” al Cercului Militar Constanţa (Casa Armatei), în formula actuală, poate fi considerat 1976.

La începutul acestui an, noul instructor al Casei Armatei, Geo Vlad, a avut iniţiativa reunirii, într-un colectiv mai amplu, a celor câteva bibliotecare din unităţi militare care veneau şi citeau aici poezie.

A fost începută o campanie de căutări prin unităţile militare de cadre militare, personal civil, studenţi, elevi , militari în termen cu înclinaţii literare.

De atunci și până astăzi sute de scriitori i-au trecut pragul. Coordonatorul cenaclului este scriitorul Aurel Lăzăroiu.

În această seară, la ora 19.00, Cenaclul prezintă ultimele apariții editoriale ale membrilor săi.

 

Discuții

comments