DISTRIBUIȚI

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier.

Din pricina numărului mare de vehicule, circulația pe sensul către munte al DN1 Ploiești – Brașov se desfășoară dificil, în coloană, între localitățile prahovene Cornu și Comarnic și în zona stațiunilor montane.

Ca urmare a numărului mare de autovehicule, traficul pe sensul către Argeș al autostrăzii A1 București – Pitești se desfășoară îngreunat în zona kilometrului 120, la ieșirea de pe autostradă. Pentru a evita aglomerația, automobiliștii pot părăsi această arteră la kilometrul 106 sau 115 și să se deplaseze prin municipiul Pitești.

Referitor la drumul către litoralul Mării Negre, precizăm că se înregistrază valori mari de trafic pe autostrada A2, însă în special pe DN39, în zona localităților constănțene Agigea și Eforie ( în Eforie s-au format coloane mari de vehicule).

Pentru a evita aglomerația din zona podului vechi de la Agigea (cel cunoscut și utilizat de majoritatea automobiliștilor), conducătorii auto sunt sfătuiți să utilizeze noul pod, pe care se circulă fără probleme, cu mențiunea că şi pe această rută ocolitoare pot apărea probleme de trafic, fiind folosită de vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone (deoarece pe celălalt există restricţie de tonaj) şi de către cele care circulă spre şi dinspre port.

Pentru a nu se crea aglomerație la stația de taxare de la Fetești în orele următoare, amintim șoferilor că prin acest punct se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577.

În vederea monitorizării traficului rutier și pentru asigurarea fluenței acestuia, un elicopter al Inspectoratului General de Aviație al MAI va survola, și în acest sfârșit de săptămână, rețeaua de drumuri publice pe ruta A2 – A4 – DN39.

 

 

Discuții

comments