DISTRIBUIȚI

„Rowmania, Festivalul bărcilor cu vâsle” este evenimentul cel mai așteptat, în perioada următoare, în judeţul Tulcea. Noutatea ediţiei a VI-a, care va avea loc în ultimul week-end din august, este faptul că va aduce la start unii dintre cei mai buni sportivi din Europa.

Acțiunea poartă girul multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin, prin Asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23. „Rowmania” – Festivalul bărcilor cu vâsle” îi vizează şi pe vizitatorii Deltei, care sunt îndemnaţi să aleagă bărcile cu vâsle, în locul celor cu motor.

Multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin a făcut un apel la tulcenii şi operatorii turistici care deţin ambarcaţiuni din lemn să se alăture caravanei de deschidere a celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional al Bărcilor cu Vâsle Rowmania, care se va desfăşura în perioada 26-28 august.

RowmaniaFest are loc în apropierea Zilei Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării, 1 septembrie.

Cea de-a VI-a ediţie a RowmaniaFest va începe vineri, 26 august, la ora 18.00, pe faleza oraşului, cu o reprezentaţie a statuilor vivante ale Teatrului Masca din Bucureşti, momentul prefaţând parada pe Dunăre şi pe faleza oraşului, condusă de sportivi medaliaţi la competiţiile internaţionale, dar şi de autorităţi.

Competiţiile pescăreşti de pe Dunăre şi lacul Ciuperca, momentele artistice ale ansamblurilor folclorice din Deltă, sosirea la Tulcea a celor peste 100 de participanţi la Turneul Internaţional al Dunării, dezbaterile, proiecţiile de film, dar şi concertele care vor fi susţinute SuperChill, Roman Iagupov&Radu Captari, Zdob&Zdub, Urma, Taxi, Four Bones Quartet, Jezebel&Victor Solomon şi Voltaj vor constitui punctele de atracţie ale Tulcei în perioada 26-28 august.

Evenimentul este susţinut financiar de Primăria municipiului Tulcea cu 100.000 de lei, precum şi de Consiliul Judeţean Tulcea cu suma de 190.000 lei.

‘Rowmania’ este iniţiativa multiplului campion olimpic la canoe, Ivan Patzaichin, de a lansa o mişcare naţională de încurajare a turismului lent, neagresiv faţă de natură, acesta fiind şi brandul asociaţiei ”Ivan Patzaichin-Mila 23”, sub care se realizează produse de turism, proiecte de antreprenoriat social, campanii de popularizare a vâslitului şi programe de dezvoltare durabilă în zonele naturale protejate.

Primul produs al proiectului ‘Rowmania’ a fost canotca, o barcă din lemn cu vâsle denumită şi ”bicicleta apelor”, care a fost lansată oficial în aprilie 2011 şi care se realizează într-un atelier din Tulcea condus de Paul Vasiliu, ultimul constructor de bărci de lemn din Delta Dunării. De altfel, canotca este şi vedeta concursurilor de vâslit în Dunăre, organizate în cadrul ‘Rowmania Fest’, chiar dacă iniţiatorii evenimentului şi-au dorit ca pescarii să se întreacă în bărcile de lemn tradiţionale zonei.

Discuții

comments