DISTRIBUIȚI

Comisari Autorității Naționale pentru Protecția Cosnumatorului din cadrul Comandamentului Litoral au desfăşurat, miercuri, o acţiune de control la terasa Melin din nordul stațiunii Mamaia, în urma primirii unor sesizări din partea unor clienți. Aceştia au reclamat faptul că s-au simţit rău după ce au luat masa.

Comisarii au descoperit că o serie de alimentele erau depozitate necorespunzător, fără elemente de identificare şi caracterizare, motiv pentru care nu s-a putut stabili data durabilităţii minimale sau data limită de consum. Modul de păstrare a acestora era impropriu și nu existau probe ale preparatelor din meniu.

Au fost descoperite 65 de kilograme de pește improprii consumului uman, alături de alte alimente alterate. De asemenea, controlul a stabilit că operatorul economic nu avea autorizaţie de funcţionare.

A fost aplicată o sancţiune contravenţională de 15.000 lei. Cantitatea de 65 de kg de pește a fost retrasă din circuitul consumului uman şi distrusă. S-a dispus măsura opririi temporare a activităţii operatorului economic până la remedierea deficienţelor constatate.

 

Discuții

comments