DISTRIBUIȚI

România ar putea avea cel mai bun sezon turistic de pe litoral din 1989 încoace.

Unul dintre motive este faptul că România este o destinaţie turistică sigură, spune Anca Pavel Nedea, preşedintele Autorității Naționale în Turism.

Potrivit estimărilor, cei peste patru milioane de turişti vor cheltui, până la final de sezon, 1,4 miliarde de lei pe servicii de cazare şi masă, iar profiturile făcute de firmele din turism se vor regăsi în noi investitiţii, care vor spori gradul de confort în resorturile de pe litoral.

De altfel, investiţiile în unităţi hoteliere de lux au făcut să se schimbe şi ordinea preferinţelor în materie de staţiuni, Mamaia fiind secondată, vara aceasta, pentru prima dată, de stațiunea Venus.

Sezon turistic excepţional se anunţă şi în Delta Dunării, mai ales datorită evenimentelor organizate aici.

În Sulina, Murighiol, Mahmudia, Mila 23 sau Crişan gradul de ocupare a locurilor de cazare a fost de peste 90% în ultimele două luni şi rămâne ridicat, deşi pensiunile şi hotelurile practică în această perioadă tarife maximale, cuprinse între 150 şi 300 de lei pe noapte.

Pensiunile şi hotelurile din Deltă se vor umple din nou de turişti în ultimul week-end din august, când va avea loc Festivalul Bărcilor cu Vâsle – Rowmania. Sezonul va fi prelungit de pescarii şi amatorii de birdwatching, care preferă să vină în Deltă la începutul toamnei.

Discuții

comments