DISTRIBUIȚI

Mâine de la ora 10.00, pe plaja Zoom Beach din Constanţa, va avea loc a şasea ediţie a celui mai important maraton de înot în ape deschise găzduit de România, Aqua Challenge 2016.
Competiţia este organizată de Asociaţia Club Sportiv Atena, prezidată de singurul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc, constănţeanul Răzvan Florea, în parteneriat cu DJST Constanţa şi Zoom Beach, cu finanţarea Consiliului Judeţean Constanţa, prin proiectul „Constanţa te lansează la apă”.

Întrecerea va avea trei probe.Cea superscurtă, pe distanţa de 500 de metri (de la punctul de plecare se înoată către o baliză aflată la 250 de metri distanţă de ţărm, se ocoleşte prin partea stângă şi se revine la punctul de pornire. Pentru aceasta probă nu se impune un stil anume de înot. Este ideală pentru copii, începători şi persoane care nu au mai participat la concursuri openwater sau la antrenament de triatlon.

Timpul limită în care trebuie să vă încadraţi este de o oră. Ora de start: 10.00), cea scurtă, de 1.500 de metri (de la punctul de plecare se înoată către o baliză aflată la 750m distanţă, se ocoleşte prin partea stângă şi se revine la punctul de pornire. Recomandată persoanelor care înoată regulat. Pentru aceasta probă nu se impune un stil anume de înot. Ora de start: 10.30) şi cea lungă, de 5.000m (de la punctul de plecare se înoată 2500m până la barca salvamarilor şi se revine spre start. Destinată sportivilor legitimaţi la cluburile de performanţă sau de masters sau persoanelor care pot face dovada unei participări la un maraton de înot pe această distanţă. La această probă se impune stilul de înot crawl.

Timpul limită în care trebuie să vă încadraţi este de două ore şi jumătate. Ora de start: 10.30).
Fiecare participant va primi un Kit, care conţine următoarele: cască înot, Voucher reducere TYR – 15%, tricoul oficial al competiţiei, baton Isostar şi cip de cronometrare. Predarea kiturilor are loc astăzi între orele 16.30 şi 21.00, când se pot face şi înscrieri de ultimă oră, inclusiv sâmbătă, între orele 8.00 şi 9.30 pe plaja Zoom Beach din Constanţa.

Primii trei clasaţi la fiecare categorie de vârstă, feminin şi masculin, vor primi cupe, diplome şi produse din partea partenerilor evenimentului. Sportivii clasaţi pe podium în probele de 1.500 de metri şi 5.000 de metri vor fi premiaţi cu vouchere de la Emag, dar şi cu premii în bani, în valoare totală de 4.700 de lei.

La startul probei de 5.000 de metri se va afla şi medaliatul olimpic Răzvan Florea, care va sărbători astfel împlinirea a 12 ani de la câştigarea medaliei de bronz în proba de 200m spate la Jocurile Olimpice de la Atena, eveniment care a avut loc pe 19 august 2004.

Discuții

comments