DISTRIBUIȚI

Masa luată în oraş vă poate trimite direct la spital, dacă la terasa ori restaurantul respectiv nu sunt respectate măsurile de igienă şi regulile de păstrare a alimentelor.

De aceea, comisarul OPC Constanţa, Rodica Mocanu, recomandă atenţie la detalii: gradul de curăţenie din local, starea veselei şi aspectul mâncării pot oferi indicii preţioase.

„Să acorde o atenție deosebită stării de curățenie a localului, să analizeze foarte bine modul în care se prezintă personalul de servire – echipamentul acestuia și starea de curățenie a mâinilor. În cazul fripturilor, prezența unor zone mai arse poate masca un anumit grad de alterare a cărnii. Dacă la servire, produsele prezintă deficiențe de miros, aspect, culoare, să semnaleze imediat această neconformitate“, spune Rodica Mocanu.

Cei de la OPC mai spun că este important să cereţi şi să păstraţi bonul fiscal.
În cazul în care vi se servesc alimente neconforme, veţi avea nevoie de bon, pentru a face reclamaţie.

Foto – arhivă

Discuții

comments