DISTRIBUIȚI

Cei patru răniți în explozia de la Rafinăria Petromidia vor fi transportați la București cu două ambulanțe, după ce zborurile cu care aceștia trebuiau aduși de la Constanța în Capitală au fost anulate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

„Vor fi aduși cu două autospeciale de transport victime multiple. Echipajele noastre o să-i preia în două ambulanțe de transport victime multiple. Mașinile sunt în dotarea ISU Constanța”, a declarat, pentru AGERPRES, coordonatorul SMURD București, Bogdan Oprița.

Unul dintre răniții în explozia de la Rafinăria Petromidia ar fi trebuit să fie preluat de la Constanța cu un elicopter SMURD EC 135, iar ceilalți trei cu un elicopter MI-17, însă cele două zboruri au fost anulate, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanți MAI și ai Inspectoratului General de Aviație.

O explozie s-a produs luni la Rafinăria Petromidia, în urma căreia au suferit arsuri grave patru salariați.

Potrivit Ministerului Sănătății, doi dintre răniții în explozia de luni de la Năvodari vor ajunge la Spitalul Bagdasar-Arseni, iar alți doi la Spitalul de Arși.

Sursa: AGERPRES
————————————
UPDATE: Ce spun reprezentanții ISU Dobrogea:

Echipajele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situați de Urgență al Județului Constanța au intervenit cu tehnica specifică pentru gestionarea evenimentului produs în urmă cu câteva ore, pe platforma rafinăriei de la Midia Năvodari.
După primirea apelului prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, la locul indicat s-au deplasat de urgență 37 de pompieri, cu 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, o autospecială de transport personal și victime multiple, o autospecială CBRN și cinci ambulanțe SAJ.

Planul Roșu de intervenție activat la nivelul județului a permis acțiunea în sistem integrat a echipajelor angrenate la fața locului, salvarea imediată a persoanelor aflate în dificultate și limitarea pericolul de propagare la vecinătăți.
De asemenea, în zona de manifestare, specialiștii CBRN, în colaborare cu cei ai operatorului economic, au efectuat măsurători ale emisiilor din aer, nefiind înregistrate valori care să pună în pericol viața comunităților din proximitate şi nici a celor din amplasament.

Misiunea a fost una dificilă, însă coerența și efortul concertat al forțelor din teren au condus la lichidarea incendiului în mai puțin de două ore.
Salvatorii ai reușit, de asemenea, recuperarea celor 6 persoane afectate (4 rănite grav și două intoxicate cu fum) și predarea acestora echipajelor specializate în vederea transportării la Unitatea de Primiri-Urgențe a Spitalului Clinic judeţean Constanţa.

————————————————-
UPDATE:
Conform reprezentanților SAJ:
– un bărbat de 48 de ani a suferit arsuri de gradul 3 pe 99% din suprafața corpului. A fost sedat, intubat și transportat la spital;

– Un bărbat de 49 de ani, arsuri de gradul 3 pe 25% din suprafața corpului;
– Un bărbat de 34 de ani, arsuri de gradul 2-3 pe 20% din suprafaț corpului;
– Un bărbat de 54 de ani, arsuri de gradul 2-3 pe 24% din suprafața corupului;
– Doi bărbați s-au intoxicat cu fum, dar sunt conștienți.
————————————————
Medicii și pompierii au fost chemați în urmă cu puțin timp la Rafinăria de la Midia. Potrivit reprezentanților Serviciului Județean de Ambulanță Constanța, o explozie a fost semnalată în zonă.

Medicii de la Ambulanță spun că până acum au fost înregistrate 4 persoane cu arsuri.

A fost activat Planul Roșu de intervenții.
—————————————————

UPDATE: Conform primelor date, au explodat cateva butelii de azot, incident urmat de un incendiu.
—————————–
UPDADE: Liderul de sindical de pe Platforma Rafinăriei Petromidia, Petre Tancău, a precizat, pentru AGERPRES, că incendiul a fost generat de o explozie la o pompă de alimentare DDV, din cadrul unei instalații de prerafinare.
—————————————————————–
UPDATE 19.10: Incendiul a fost lichidat.
Conform ISU au intervenit 8 autospeciale și 4 ambulanțe.
Patru persoane au fost rănite, fiind în prezent la spital.

Conform APM Constanța, NU au fost înregistrate emisii de gaze periculoase pentru populație.
IMG-20160822-WA0013

Comunicatul oficial al KMG – Rompetrol:
,,În cursul acestei zile, în jurul orei 18.00, pe platforma Petromidia a avut loc un incident în zona instalaţiei de distilare în vid.
În acest moment, incendiul a fost neutralizat, iar zona incidentului a fost pusă în siguranţă.
Pentru neutralizarea incendiului au intervenit Echipajele de pompieri ale rafinariei Petromidia, alături de cele de la Inspectoratul de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa si de la Staţia de Pompieri Midia-Năvodari.
În timpul incidentului au fost rănite 4 persoane. În acest moment cei patru se află la spital sub supraveghere medicală.
La nivelul companiei s-a constituit o echipă formată din specialişti şi a fost demarată o anchetă oficială pentru determinarea cauzelor care au dus la acest incident.
Reprezentaţii companiei sunt în legatură directă cu colegii afectaţi şi cu familiile lor şi le acordă tot strijinul necesar.
În acest moment, orice pericol a fost îndepărtat. Instalaţia afectată este oprită, activitatea rafinăriei fiind redusă.
Reprezentanţii Rompetrol Rafinare au luat toate măsurile necesare alături de autorităţile responsabile pentru operarea în siguranţă a rafinăriei.”

Discuții

comments