DISTRIBUIȚI

În parcarea celui mai mare centru comercial situat pe bulevardul Aurel Vlaicu se desfăşoară, în acest week-end, Campionatul Naţional de Drift, competiţie organizată de Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi de Clubul Sportiv Romanian Drift Community în colaborare cu partenerii.

Printre participanți se număra dublul campion european la drift, Călin Ciortan, revenit în campionatul intern după aproape trei ani de pauză, campionul național en-titre Sorin Ene, liderul actual, bulgarul Ștefan Stefanov, dar și instructorii Academiei de Drift, Marius Mitrache și Gabi Imre.

De asemenea, la etapă va participa și cea mai tanără femeie-pilot de drift din Europa, Kristalina Stefanova (15 ani), care se află pe locul 3 în clasamentul general al debutanților din acest sezon. O altă poveste interesantă este cea a soților Popescu, Daniel și Corina, participanți și la această etapă, dar și familia Olteanu, tată (Valentin) și fiu (Cătălin), acesta din urmă fiind lider la clasă debutanți.

Evenimentul face parte din calendarul de evenimente Mamaia Style al Asociației Litoral – Delta Dunării, conform pentru anul 2016, unde și în acest an se pune accent și se dezvoltă atragerea evenimentelor sportive de talie națională și internatională.

Duminică au avut loc concursurile de drift, Battle Clasa Debutant şi Battle Clasa Pro. Lupta pentru câştigarea ediţiei s-a dat între liderul actual, bulgarul Stefan Stefanov şi campionul naţional al României, Sorin Ene, aflat pe poziţia secundă.

Festivitatea de premiere, la care este invitată Cătălina Ponor, tripla campioană olimpică de gimnastică, va începe la ora 20.00 și va fi precedată de o nouă sesiune Taxi Drift.

Discuții

comments