DISTRIBUIȚI

GENIUS TRAVEL SRL Bucureşti a anunţat că intră în insolvenţă la jumătatea acestei luni, dar a depus cerere de aplicare a Legii 85/2016 abia pe 25 august 2016, specifică suprevizor.ro. Deşi Legea insolvenţei precizează foarte clar că “cererea debitorului se va judeca de urgenţă, în termen de 10 zile, în camera de consiliu, fără citarea părţilor”, Tribunalul Bucureşti a vrut să arate că “legea e la mâna instanţelor” şi a fixat primul termen de judecată abia pe 13 septembrie 2016.
Aceste probleme ale agenţiei par fi apărut după ce s-a lansat într-o afacere (tot turistică) legată de Delta Dunării, mai arată sursa citată. Conform unui articol laudativ apărut în martie 2015, “Hotelul «Genius Delta Resort» a fost preluat anul trecut (2014 – n.r.) de către agenţia de turism «Genius Travel» şi modernizat în urma unei investiţii de aproximativ 200.000 de euro. Unitatea de cazare se întinde pe o suprafaţă de 10.000 mp şi este amplasată la intersecţia braţului Sf. Gheorghe cu canalul Uzlina, în localitatea Uzlina, comuna Murighiol, bucurându-se de una dintre cele mai spectaculoase locaţii din Delta Dunării. «Genius Delta Resort» dispune de 31 de spaţii de cazare, structurate într-un corp de clădire principal şi patru vile. Corpul principal este compus din 12 camere duble şi 3 apartamente, fiecare apartament beneficiind de un dormitor şi o zonă de living cu o canapea extensibilă. Vilele dispun de 16 apartamente, fiecare compus dintr-un dormitor şi o zonă de living, la fel, cu canapea extensibilă”.

După cum preciza şi un reprezentant al firmei (“Avem un contract de închiriere pe cinci ani, cu posibilitate de prelungire”), GENIUS TRAVEL a preluat doar administrarea hotelului, stabilimentul având un alt proprietar. Prin urmare, nu intră în calcul la insolvenţă/faliment, în ideea vânzării acestuia. Poate doar oferirea de sejururi compensatorii la acest “resort”, în locul celor deja ratate de turişti, dar şi această variantă este puţin probabilă pentru că intrarea în insolvenţă ar putea să ducă la rezilierea contractului de închiriere.

Discuții

comments