DISTRIBUIȚI

A doua ediție a Festivalului Internațional de Film de la Edirne va avea loc în perioada 13-19 octombrie, 2016 la Edirne, în cel mai mare muzeu în aer liber din lume.
Festivalul Internațional de Film de la Edirne își propune să devină unul din cele mai importante evenimente culturale și artistice din Balcani. În cadrul festivalului se vor organiza concursuri, se vor proiecta filme din cinematografia internatională şi din cinematografia balcanică, vor fi proiecții speciale pentru copii și pentru persoanele cu dizabilități, se vor organiza workshop-uri şi concerte.
Înscrierile se fac până pe data de 9 septembrie, 2016.
Pentru înscrieri și consultarea regulamentului puteți accesa site-ul nostru oficial www.ueff.com.tr
Prima ediție a festivalului a fost apreciată de toate țările balcanice și de către lumea cinematografiei internaţionale.
În cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului, premiile de onoare se vor acorda artistei EVANTHIA REBOUTSIKA și lui CAHİT BERKAY.

CAHİT BERKAY(Muzician-Compozitor-Actor)
Născut în 1946 în Uluborlu/Isparta, Cahit Berkay a făcut primul pas în lumea muzicală învăţând să cânte la mandolină în școala primară. În 1962 a înființat formația Siyah Inciler (Perlele Negre), iar în 1965 a intrat în orchestra condusă de Selçuk Alagöz. Berkay este de asemenea fondatorul grupului Moğollar. De-a lungul carierei sale a urcat pe scenă alături de nume sonore precum Barış Manço, Cem Karaca, Selda Bağcan, Ali Rıza Binboğa.
În 1975 a început să compună muzică de film. În același an, Berkay a scos single-ul TEŞEKKÜR EDERİM, BABAANNE (Mulțumesc, bunico ). În 1976 a câștigat ,,Premiul pentru cea mai bună coloană sonoră” (filmul BEN SANA MECBURUM).Coloana sonoră compusă pentru filmul SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM a fost la rândul său foarte apreciată.
Premiul de onoare i se va înmâna lui Cahit BERKAY, joi, 13 octombrie, 2016 în cadrul festivității de deschidere a Festivalului.

EVANTHIA REBOUTSIKA
S-a născut în 1958 în Grecia. Şi-a petrecut copilăria în Patras, al treilea oraș ca mărime din Grecia. Evanthia a început să cânte la vioară la vârsta de 6 ani la Conservatorul din Patras. În 1970 s-a mutat la Atena și a absolvit Conservatorul Elen.
A compus muzică pentru filmele turcești BİR TUTAM BAHARAT (Un pic de condiment), BABAM VE OĞLUM (Tatăl și fiul meu), ULAK (Mesagerul), BİRLEŞEN GÖNÜLLER (Două inimi care bat la unison), İFTARLIK GAZOZ (Suc pentru masa de iftar).

Discuții

comments