DISTRIBUIȚI

Marina Eforie a găzduit, la finalul săptămânii trecute, ultima etapă din cadrul celei mai mari competiţii de sailing din România: Romania Cup 2016. La startul evenimentului s-au aliniat 28 de veliere. Ieri, au fost desemnaţi câştigătorii Regattei Callatis 2016, ai Trofeului Black Sea Sailing, ediţia a V-a şi ai Romania Cup, ediţia a IV-a, clasele Cruiser şi Racer.

Regatta Callatis 2016, ultima etapă din cadrul celei mai mai competitii de sailing din România – Romania Cup, dar si a doua si ultima etapă din cadrul Trofeului Black Sea Sailing, singurul trofeu de yachting din România, a adunat la start aproximativ 240 de performeri din yachtingul românesc.

Regatta Callatis s-a desfăsurat pe parcursul a două zile, 27 si 28 august 2016, contând ca a doua şi ultima etapă a Trofeului Black Sea Sailing, ediţia a V-a. Regatta Callatis este organizată de Asociaţia Black Sea Sailing în parteneriat cu Clubul Sportiv Black Sea Competition, cu sprijinul Marinei Eforie şi Sail Adventures. La finalul evenimentului în care pasiunea pentru sailing s-a îmbinat cu efortul, entuziasmul si emotia competitiei, au fost desemnate echipajele câstigătoare. Astfel, la clasa Racer podiumul a fost ocupat de echpajele: Simina- locul I, Incognito – locul II si Alexandra – locul III. La clasa Cruiser, premiantii au fost: Hope – locul I, Loreley – locul II si Getika – locul III.

Trofeul Black Sea Sailing 2016 a fost organizat pentru al V-lea an consecutiv de Asociaţia Black Sea Sailing. Acesta este singurul trofeu de yachting din România si este compus din 2 etape * Regatta Internatională Poseidon- Balchik (8 – 11 iunie) şi *Regatta Callatis (26 – 28 august).

La finalul celor două etape ale Trofeului Black Sea Sailing, la clasa Racer, locul I a fost ocupat de echipajul Incognito, urmat de Simina si pe locul III – Scorpio, iar la clasa Cruiser, fruntas a fost echipajul Loreley, locul II a fost ocupat de echipajul Getika, iar pe locu III s-a clasat echipajul ambarcatiunii Santa Maria. Câştigătorii acestei ediţii a Trofeului Black Sea Sailing au primit, pe lângă cupe, medalii şi diplome, o reducere de 75 % (locul I), 50% (locul II) şi 25% (locul III) din valoarea contractului de cheiaj în Marina Eforie, pentru un an de zile.

Cele două etape ale Trofeului Black Sea Sailing 2016, împreună cu alte 3 etape – Regatta Regina Maria (24 – 26 iunie), Regatta Life Harbour (22 – 24 iulie) şi Regatta Bricul Mircea (12 – 14 august) – au format împreună Romania Cup 2016, editia a IV-a, organizată în parteneriat cu Life Harbour Limanu.

Trofeul Black Sea Sailing a debutat în 2012, iar de la an la an acesta a adunat din ce în ce mai mulţi pasionaţi ai sportului cu vele. Un an mai târziu, în vara anului 2013 au fost puse bazele celei mai mari competiţii de regatte din ţară – Romania Cup. Iar acum, când cea de-a IV-a ediţie a ajuns la final, pasionaţii sportului cu vele pot spune că simt mereu vântul care-I aduce împreună sub acelaşi nume: Romania Cup.

An de an, numărul veliştilor a crescut, iar regatele s-au bucurat de prezenţe record şi de colaborări de renume internaţional, un exemplu în acest sens fiind Regatta Internaţională Poseidon-Kaliakria Cup 2014, dar si Regatta Internatională Poseidon – Balchik 2016, printre cele mai mari evenimente sportive de yachturi cu vele organizate până acum pe litoralul vestic al Mării Negre.

Tot în acest final de săptămână au fost desemnate cele mai bune echipaje de yachting din România – medaliații Romania Cup 2016. Membrii echipajului Incognito au urcat pe locul I, pe locul II s-a situat echipajul Simina şi locul III este ocupat de echipajul Scorpio, la clara Racer, iar la clasa Cruiser pe locul I se află echipajul Loreley, locul II – echipajul Getika, iar pe locul III – echipajul Santa Maria.

 

Discuții

comments