DISTRIBUIȚI

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol organizează, în perioada 1-4 septembrie, – în colaborare cu prestigioase instituții academice, asociații și societăți profesioniste, având parteneri organisme medicale și de turism, – Conferinţa națională cu participare internațională Balneologie Maritimă, Medicină Fizică și de Recuperare – Tradiție, Modernitate şi Inovaţie.

Manifestarea este prilejuită de împlinirea a 117 ani de balneologie la Techirghiol.

Obiectivul major al manifestării este acela de a stimula interesul comunității științifice referitor la cunoașterea și valorificarea nămolului de Techirghiol, ca factor sanogen și terapeutico-recuperator și de a impulsiona continuarea și dezvoltarea demersurilor de cercetare în acest domeniu.

În același timp, pentru prima dată are loc, concomitent, celebrarea Zilei Internaționale a Leziunilor Medulare (International Spinal Cord Injury Day) – stabilită recent de către Societatea Internațională a Măduvei Spinale (International Spinal Cord Society – ISCoS) – ca expresie inclusiv a modernei direcții, de vârf, din medicina fizică și de recuperare: cea a neurorecuperării, reprezentând un domeniu în care Sanatoriul Balnear și de Recuperare din Techirghiol este,de asemenea, cunoscut ca fiind o unitate medicală cu deosebită competență și experiență.

Evenimentul este pus sub sceptrul de autoritate profesională aacademicienilor Constantin Ionescu Tîrgovişte și Marian Traian Gomoiu. Li se alătură Prof. Univ. Dr. Gelu Onose – UMF Carol Davila Bucureşti, Prof. Univ. Dr. Victor Lorin Purcărea- UMF Carol Davila Bucureşti, Rector Univ. Ovidius Constanţa, Prof. Univ. Dr. Sorin Rugină.

Peste o sută de participanți români, dar și de la Universitățile Aydin, Turcia, Belgrad, Serbia,Aristotel din Salonic, Grecia, Institutul de Sănătate Publică, FRI Macedonia vor dezbate probleme de actualitate din Balneologie – Medicină Fizică și de Recuperare, Management Balnear Integrat, Protecția Mediului, Resurse şi Legislaţie, Kinetoterapie în Balneologie şi Recuperare – Patologie, Terapie şi Recuperare, Vertebro-Medulare – Varia.

Cu acest prilej va fi omagiat academicianul Marian Traian Gomoiu la împlinirea vârstei de 80 de ani.

Discuții

comments