DISTRIBUIȚI

Stand Up Paddling – (vâslit din picioare), un sport nautic nou promovat în România, a fost oferit turiștilor anul acesta pentru prima dată ca o alternativă de petrecere a timpului liber și în unele pensiuni din Delta Dunării.

„Am avut cerere pentru închirierea plăcilor cu vâsle. Chiar dacă multe solicitări au venit din partea unor persoane care au văzut plăcile pentru prima dată, având în vedere că le-au folosit pe canalul din apropierea pensiunii, curioșii s-au descurcat de minune. Unii mai mult în apă, e drept”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul unei pensiuni din comuna Crișan, Delta Dunării.

La rândul lui, președintele Asociației Patronatului în Turismul din Delta Dunării (APTDD), Daniel Ilușcă, a afirmat că intenționează să preia anul viitor inițiativa privată a colegului său din asociație.

În România, potrivit instructorului de Stand Up Paddling, Răzvan Marinescu, acest sport nautic este considerat unul nou, cursuri de instruire organizându-se însă atât în București, cât și în parcul natural Comana, județul Giurgiu, și la 2 Mai, județul Constanța.

Stand Up Paddling, potrivit acestuia, este sportul cu cea mai mare rată de creștere la nivel mondial în ultimii 20 de ani, iar avantajele pe care le prezintă practicarea acestuia constau în dezvoltarea calităților motrice de bază și a abilităților practicantului, precum și în consumul energetic mare.

 

Sursa – Agerpres

Discuții

comments