DISTRIBUIȚI

Moment de bilanţ pentru salvamari.

De la începutul sezonului, marea a luat 22 de vieţi, iar aproape 70 de turişti au fost în pericol de înec.

Cele mai multe probleme au fost în sudul litoralului unde şi ieri a fost arborat steagul roşu, care interzice scăldatul.

De altfel, sezonul a fost unul atipic şi mai greu decât în alte veri, din cauza condiţiilor meteo – spune Vasile Borteş, şeful salvamarilor din sudul litoralului.

„Au fost foarte multe zile cu vreme rea, furtuni, curenți foarte puternici, valuri foarte mari. Anul acesta, cu ghilimele, am beneficiat de aportul nordului, și aportul ne-a creat probleme. Atenționăm turiștii să nu se aventureze în mare, să respecte indicațiile salvamarilor și să respecte steagul roșu”, a declarat Vasile Borteş.

În Mamaia şi Constanţa, a fost o vară relativ liniştită spune şeful salvamarilor din Mamaia, Gabriel Culea.

„A fost până în momentul de față un an bun, am avut parte de o vreme foarte bună pentru îmbăiere nu au fost multe zile în care s-a arborat steagul roșu, cum am avut în alți ani. Sperăm până la încheierea sezonului estival să reușim să facem față tuturor provocărilor”, a precizat Gabriel Culea.

Probleme s-au înregistrat vara aceasta şi pe plajele sălbatice.

La Sulina, doi oameni s-au înecat zilele trecute, autorităţile ridicând din nou problema prezenţei salvamarilor şi pe plajele de la Vadu, Corbu, Sulina şi Gura Portiţei, foarte frecventate vara de turişti.

 

 

Discuții

comments