DISTRIBUIȚI

Centrul ANTIDROG din Constanța a lansat pagina de internet Infodrog.ro, realizat de Agenția Națională Antidrog în parteneriat cu Universitatea „Ovidius” din Constanţa, prin care se doreşte informarea corectă şi completă a tinerilor aflaţi în pericol de a intra în categoria consumatorilor de droguri.

Acesta conține și testul de evaluare a riscurilor consumului de droguri „DUDIT” realizat în premieră în cadrul unui proiect european sub egida Grupului Pompidou din cadrul ConsiliuluiEuropei.

Chestorul de poliţie Sorin Oprea, directorul Agentiei Naționale Antidrog a amintit impresionanta captură de droguri făcută, recent, la Constanța:

”Ultima captură care a fost realizată de colegii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și de către Direcția de Combatere a Criminalității Organizate – captura de 2.3 tone de cocaină, care avea destinație Europa de Vest, arată, într-adevăr, că acest tip de colaborare la nivel intern dar și internațional funcționează și lucrurile pot fi apreciate din perspectiva rezultatelor și nu doar din punct de vedere al unor cifre care, de multe ori, au efectele pe care ni le dorim”.

Sorin Oprea a lăudat și activitatea Centrului Antidrog de la Constanța:

”Sunt mai multe aspecte care au avut caracter de pionierat la Constanța. Este prima dată când în România se realizează terapia consumatorilor și consultarea lor din punt de vedere psihologic online. Se realizează într-o formă pe care vrem să o extindem la nivel național.

De asemenea, sunt aspecte pe care le-am concretizat aici, în județul Constanța și mă refer la existența unui site care a apărut ca o necesitate, în ultima perioadă, anume site-ul Infodrog.ro, un site pe care ne dorim să îl promovăm într-o formă foarte directă.

Site-ul are cinci pictograme care au componentă directă legată de zona de motivare, de programe de tratament, de prevenire, de riscuri și consecințe. Este un segment care se referă la tipuri de droguri și efecte și, de asemenea, avem, în premieră, un test realizat la nivel european, un program al Grupului Pompidou, o platformă de dezbatere la nivelul grupului, grup care este componentă a Consiliului Europei. Prin acest test, care are o serie de întrebări, fiecare persoană care accesează se poate evalua pe nivel de consum”.

Discuții

comments