DISTRIBUIȚI

În primăvara acestui an, la sediul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării este adus un pui de vultur codalb cu o aripă ruptă. Inspectorii ecologi Mihalcea Marian și Iacovici Marcel au găsit, atunci, pe internet un medic veterinar cu experiență în operarții pe aripile răpitoarelor precum codalbul.

Puiul rănit a fost împachetat și trimis cu o mașină la Târgu Mureș, unde dr. BORKA-VITÁLIS LEVENTE îl operează la aripa dreaptă și îl tratează până la însănătoșire. Crescut câteva luni în volieră, nu exista certitudinea că puiul de codalb va putea zbura.

Totuși, el și-a revenit complet și a fost eliberat în rezervația Biosferei Delta Dunării, chiar ieri, 1 septembrie, de Ziua Rezervației Biosferei Delta Dunării!

Pentru implicarea sa în salvarea speciilor fanion din Rezervația Biosferei Delta Dunării, dr. BORKA-VITÁLIS LEVENTE a primit o diplomă și o plachetă ”Prietenii Deltei”.

Codalbul este o pasăre răpitoare de zi, protejată, din ordinul falconiformelor, familia Accipitridae. În România este pe cale de dispariție, fiind răspândită doar în regiunea Dunării și în Delta Dunării.

 

Foto/Video – Facebook Dan Bandacu

Discuții

comments