DISTRIBUIȚI

Evoluții aeriene cu avioane de înaltă acrobație, elicoptere, lansări de parașutiști, evoluții nautice și programe de exerciții demonstrative au putut fi urmărite sâmbătă pe Lacul Morii din Capitală în cadrul celei de-a șaptea ediții a Festivalului „AeroNautic Show 2016”.

Bucureștenii prezenți la eveniment au avut ocazia să urmărească zboruri demonstrative cu avioane și elicoptere, exerciții demonstrative susținute de efective ale Jandarmeriei Române, simulări de salvare de la înec oferite de SMURD, dar și prezentări făcute cu ambarcațiuni cu vele, cu JetSki-uri, sau ale scafandrilor.

„Este un eveniment aeronautic, aflat deja la a șaptea ediție, organizat în fiecare an în luna septembrie de Organizația Aeronautică Română în parteneriat cu Primăria sectorului 6, unic la nivel național. Specificitatea lui este că noi combinăm acrobațiile aeriene cu cele nautice și încercăm să promovăm atât domeniul aerian cât și cel nautic, să atragem cât mai mulți copii către două domenii care nu sunt chiar atât de elitiste pe cum le crede toată lumea”, a declarat Diana Marcu, din partea organizatorilor.

Prezent la eveniment, Gabriel Mutu, primarul sectorului 6, i-a invitat pe bucureșteni să vină să urmărească „un spectacol de excepție”.

„Suntem la a șaptea ediție, avem participare atât de la SMURD, cât și pe zona de acrobație aeriană. Îl avem invitat pe Jurgis Kairys, multiplu campion european și mondial la acrobație aeronautică, și cred că va face un spectacol de excepție și în acest an, la fel cum a făcut-o și la edițiile anterioare”, a spus Gabriel Mutu.

Show-ul aviatic a fost deschis cu un zbor demonstrativ în formație la care au participat avioane Diamond Katana DA 20 și Extra 200 pilotate de instructorii Bogdan Sorescu, Mugurel Toma și Marius Rădulescu.

Bucureștenii prezenți la eveniment au putut urmări acrobații și prezentări oferite de avioane YAK 52 TW, un elicopter Bell 206 B, un avion Suhoi, un biplan, un YAK 52 TW, sau C-27-J Spartan.

Pe lângă show-ul aviatic bucureștenii au putut vizita și expoziția „AeroNautic EXPO” deschisă în Parcul Crângași. În cadrul expoziției vizitatorii au putut admira atât tehnică de luptă, prezentată de structuri ale Ministerului Apărării, cât și mijloacele de intervenție ale cadrelor din Jandarmerie sau unități ale serviciului SMURD.

Spectatorii au avut ocazia să interacționeze cu personalul și tehnica militară și au putut asista la exerciții demonstrative de intervenție EOD la un dispozitiv exploziv improvizat, exerciții demonstrative pentru detecție explozivi cu ajutorul unui câine și prezentare tehnici de luptă medievală. De asemenea, pe scena amplasată în Parcul Crângași au fost puse în scenă spectacole de dansuri moderne, muzică și dansuri tradiționale grecești.

Printre unitățile care au fost prezente la eveniment s-au numărat Brigada Specială de Intervenție „Vlad Țepeș” a Jandarmeriei Române, SMURD, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Iacării Acrobați, Regional Air Service Tuzla, cluburi și operatori privați din domeniu.

Sursa: Agerpres.ro
Sursa foto: Ziarelive.ro

Discuții

comments