DISTRIBUIȚI

Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) anunţă astăzi atingerea unuia dintre marile obiective pe care şi le-a propus în activitatea sa de dezvoltare şi promovare a destinaţiilor turistice româneşti, şi anume conectarea destinaţiilor româneşti între ele.

Astfel, având în vedere că în ultimii 20 de ani pe Aeroportul Constanţa, care deserveşte litoralul românesc, nu mai aterizau curse interne, Asociaţia Litoral – Delta Dunării (A.L.D.D.) şi Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa au demarat începând din 2014 un proiect de atragere de zboruri către litoralul românesc, pentru a creşte numărul de turişti şi durata medie a sezonului turistic în această destinaţie.

Corina Martin, Preşedinte FAPT şi Asociația Litoral Delta – Dunării (A.L.D.D.): „Începând din toamna 2015 am reluat negocierile cu compania TAROM şi am atras alături de noi şi asociaţiile de promovare şi dezvoltare a turismului Oradea-Băile Felix, Timiş şi Bucovina împreună cu Consiliile Judeţene şi aeroporturile pe care le reprezintă, dar şi Asociaţia Aeroporturilor din România. Din păcate, negocierile cu compania Tarom au eşuat repetat, dar mă bucură mult că proiectul nostru se finalizează cu succes, tot cu o companie românească. Mulţumim Blue Air pentru atitudinea de partener de încredere pentru promovarea destinaţiilor turistice româneşti, alături de membrii FAPT. Obiectivul pe care ni l-am asumat la Federaţie este atins azi, când anunţăm că vom reuşi să conectăm destinaţiile româneşti între ele, pentru a creşte circulaţia turistică între litoral, Delta Dunării, Moldova, Crişana şi Banat. Pentru litoral, este cea mai bună veste din ultimii 20 ani, iar pentru turismul românesc şi România înregistrăm astăzi un succes major.”

Mihai Jurcă – director executiv Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune, membru în consiliul director FAPT: „Pregătirea acestui proiect a început cu un an în urmă, când, alături de Asociaţia Litoral Delta-Dunării, am iniţiat discuţii concrete, pentru deschiderea de noi zboruri interne care să susţină dezvoltarea turistică, cu Tarom şi Blue Air. Apreciem şi ne bucurăm de cooperarea şi deschiderea conducerii Asociaţiei Litoral Delta-Dunării în acest proiect, şi ne bucurăm că începând din Aprilie 2017, drumul spre litoralul românesc va fi mult mai scurt pentru cei din regiune, inclusiv Ungaria, la fel cum Oradea şi Băile Felix nu vor mai fi la 14 ore distanţă pentru cei care îşi doresc să ne viziteze. Fără colaborarea, sprijinul şi efortul comun, acest proiect nu s-ar fi putut realiza. De asemenea, mulţumim companiei Blue Air pentru profesionalismul şi deschiderea de care au dat dovadă. Suntem convinşi că vom putea colabora şi pentru dezvoltarea unui flux turistic pe zborul de Oradea-Torino pe care-l vor opera în curând de pe aeroportul din Oradea.”

Călin Dobra, preşedinte Asociaţia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului în judeţul Timiş: „Mă bucur să anunţăm, în sfârşit, că Timişul şi timişenii sunt cu multe ore mai aproape de litoralul românesc şi că, din primăvara lui 2017, compania Blue Air va contribui la dezvoltarea turismului românesc prin curse directe Timişoara – litoral/Delta Dunării. Ne bucurăm, de asemenea, că Timişul devine astfel o destinaţie turistică directă pentru românii din sud-estul ţării şi nu numai. Iar acest fapt se datorează unui efort comun al membrilor FAPT, un efort coordonat de Asociaţia Litoral Delta-Dunării şi de Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa, un efort la care Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în judeţul Timiş se bucură să fie parte.”

Discuții

comments