DISTRIBUIȚI

Joi seara este programată ceremonia de decernare a premiilor Galei Tânărului Actor – HOP de la Costineşti. În cadrul galei vor fi acordate, pe lângă trofeul „Ştefan Iordache” – Marele Premiu al Galei, premii pentru cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă.

Mai multe despre actuala ediţie, dedicată lui William Shakespeare, am aflat de la directorul artistic al Galei, MIKLÓS BÁCS, actor și profesor renumit, invitatul Adelinei Tocitu în emisiunea Bună dimineața!, la Radio Constanţa.

„Provocarea ediției actuale a fost una majoră, din mai multe puncte de vedere. Există o ușoară schimbare a direcției galei, care include o latură de laborator, de perfecționare în meserie. A fost o schimbare de direcție și pentru public, care a avut posibilitatea să-și arunce o privire în laboratorul intern, în bucătăria actorului, lucru care este foarte dificil atât pentru public, cât și pentru actori. Avem o generație de actori tineri foarte dăruită, care a lucrat imens în aceste patru zile, cu program de la șapte dimineața până la unu noaptea, într-un fel de cantonament care i-a obligat să își depășească limitele fizice și psihice”, spune Miklós Bács, actor al Teatrului Maghiar de Stat şi conferenţiar universitar doctor abilitat la Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj.

miklos_portret

Pe durata celor 4 zile de concurs, reprezentațiile au putut fi urmărite pe internet – și votate de public – la adresa galahop.ro. Opțiunile pentru concurenții favoriţi mai pot fi exprimate şi astăzi, până la ora 20.00.

Radio România este partener de tradiţie al acestui eveniment, organizat de Uniunea Teatrală din România.

Discuții

comments