DISTRIBUIȚI

Regata Marilor Veliere este un eveniment unic în lume, iar Marea Neagră îi oferă o importanţă aparte prin frumuseţea locurilor şi a oamenilor de aici. Zeci de veliere vor lua parte la acest concurs grozav, iar în fiecare port în care acestea vor acosta va fi un adevărat festival, important atât pentru marinari, cât şi pentru localnici, pentru că accesul pe fiecare dintre nave este gratuit pentru orice persoană. 13 veliere vor lua startul la a doua ediție a Regatei Marilor Veliere, dintre care 6 se află în premieră la Constanța. Detalii AICI

Navele se pot vizita până sâmbătă, între orele 10.00 – 20.00, iar duminică până la ora 12.00, când se dă startul competiţiei. Două nave ale Forţelor Navale Române vor marca linia de start în competiţie. Pentru accesul publicului au fost puse la dispoziţie trenuleţe care fac legătura între Poarta 1 Port şi Terminalul de pasageri, unde sunt acostate velierele.

Costul total al evenimentului este de 300.000 de euro, reprezentând plăți directe şi servicii. Primăria Constanţa a finanţat evenimentul cu 400.000 de lei, din care s-au plătit taxa pentru organizarea Regatei, scena pentru evenimente şi transportul vizitatorilor.

 

FOTO – Ovidiu Oprea

Discuții

comments