DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit cu o ambarcaţiune din dotare, la 2 mile marine travers de Portul Tomis, pentru aducerea la mal în condiţii de siguranţă a patru turişti aflaţi în dificultate pe Marea Neagră.

În data de 08.09.2016, în jurul orei 18.18, dispeceratul de la SCOMAR (Sistemul de supraveghere video al Poliției de Frontieră – n.red.), în urma unei solicitări telefonice prin 112 primite de ISU Constanţa, a solicitat intervenţia poliţiştilor de frontieră de la Grupul de Nave Constanţa, Garda de Coastă, pentru a ajuta patru persoane care se aflau într-o şalupă, pe Marea Neagră.

Polițiștii de frontieră au constatat că în ambarcaţiune se aflau trei persoane adulte de sex masculin şi un minor, care solicitaseră sprijinul prin telefonul de urgenţă, deoarece nu mai reuşeau să pornească motorul ambarcaţiunii şi pluteau în derivă.

În scurt timp, asistaţi de poliţiştii de frontieră, bărbaţii au reuşit repornirea motorului și a pompei de scoatere a apei din ambarcaţie, fiind însoţiţi de echipajul Poliţiei de Frontieră până au ajuns în siguranţă în Portul Tomis.

Persoanele în cauză, turişti români aflaţi în vacanţă, cu vârste cuprinse între 9 şi 41 ani, nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

FOTO – arhivă

Discuții

comments