DISTRIBUIȚI

Navele care participă la Regata Marilor Veliere 2016 pot fi vizitate și duminică, în intervalul 10.00 – 12.00.

Începând cu ora 12.00, acestea vor începe să părăsească portul Constanța. Prima care va pleca este Adornate, iar ultima, Kruzenshtern, la 13.30.

De la 14.00 va începe parada velierelor. Prima navă din paradă va ajunge travers de Cazinoul din Constanța la 14.30, iar la ora 16.30 nava va ajunge travers de hotelul Vega din Mamaia.

Startul în cursă se va da la ora 17.00, la o distanță de patru mile față de țărm.

Navele se vor întrece până la Novorossissk, Rusia, unde trebuie vor ajunge pe 15 septembrie. De aici, veliere se vor îndrepta spre Soci, Rusia, și apoi spre Varna, Bulgaria, unde vor ajunge pe 1 octombrie.

În timpul curselor, velierele vor naviga folosindu-se numai de forța vântului. Este permisă folosirea motoarelor numai dacă siguranța navelor este pusă în pericol.

Regata Marilor Veliere este un eveniment organizat de Navigator Yacht Club, în parteneriat cu Academia Navală Mircea cel Bătrân și Liga Navală Română, cu sprijinul Primăriei Constanța, al Administrației Porturilor Maritime Constanța, al Gărzii de Coastă, prin punctul Poliției de Frontieră Constanța Port, și al Autorității Navale Române.

Regata Marilor Veliere face parte dintr-o serie de regate internaționale ce se desfășoară an de an, începând din 1956, sub egida Sail Training International, o organizație non-profit din Marea Britanie care în 2007 a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace datorită activității sale pentru educarea tinerilor la bordul navelor cu vele și promovarea prieteniei și înțelegerii la nivel internațional.

Foto – Ovidiu Oprea

Discuții

comments