DISTRIBUIȚI

Miniasterul Apărării Naționale a făcut publice imagini de la aterizarea avioanelor F-16 la Baza de la Fetești.

România a preluat oficial primele șase aeronave multirol F-16, din cele 12 avioane de luptă, achiziţionate din Portugalia şi care vor înlocui treptat aparatele MiG 21 Lancer.

Prima escadrilă va fi amplasată în bazele aeriene din Câmpia Turzii şi Feteşti, a căror infrastructură a fost complet modernizată.

Deşi nu sunt noi, avioanele F-16 pe care vor zbura piloţii români au fost modernizate şi vor putea interacţiona în aceleaşi condiţii cu celelalte avioane multirol pe care le deţin statele NATO.

În septembrie 2014, primii militari aparținând Forțelor Aeriene Române au început, la Baza 5 Aeriană de la Monte Real, Portugalia, cursul de trecere pe aeronava multirol.

La finalul acestei perioade de pregătire, 80 de militari (piloţi, personal tehnico-ingineresc şi specialişti în planificare) vor fi instruiţi pentru a fi în măsură să execute întreaga gamă de misiuni specifice aeronavelor F-16 Fighting Falcon.

Aeronavele folosesc schema de vopsire Carpathian Ghost, care asigură un camuflaj optim pentru îndeplinirea misiunilor de apărare aeriană în condițiile de mediu specifice României.

Discuții

comments