DISTRIBUIȚI

Prima Zi internațională a cafelei a fost lansată, pe 1 octombrie, în cadrul Expo Milano 2015.

Este o zi pentru celebrarea cafelei în toată diversitatea sa. Totodată, este o oportunitate pentru companii de a-și promova produsele și de a le face cunoscute. ICO încurajează companiile private, întreprinderile independente, asociațiile și iubitorii de cafea, în general, pentru a organiza și a găzdui un eveniment în această zi.

Organizația Internațională a Cafelei a lansat cu acest prilej un site web dedicat Zilei internaționale a cafelei, potrivit icocoffeeorg.tumblr.com., unde organizatorii sunt invitați să-și înscrie evenimentele și campaniile dedicate zilei, pentru a le face cunoscute.

Ziua internațională a cafelei marchează, de asemenea, lunga istorie a băuturii și proprietățile boabelor de cafea, despre care se crede că au fost descoperite pentru prima dată în Etiopia. Povestea spune că un pastor de capre din secolul al IX-lea a observat efectele lor stimulatoare asupra caprelor sale și a început să experimenteze.

Consumul de cafea a fost popularizat inițial în lumea arabă din jurul secolului al XV-lea, răspândit apoi pe tot continentul asiatic, potrivit www.daysoftheyear.com. De atunci au fost făcute salturi spectaculoase în ceea ce privește această atât de mult apreciată băutură. Sunt multe variabile implicate în producerea unei cești de cafea astăzi, încât industria a trebuit să evolueze rapid pentru a răspunde așteptărilor în creștere ale consumatorilor.

Sursa: Agerpres

Discuții

comments