DISTRIBUIȚI

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) apreciază că decizia Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) de retragere a licenţelor deținute de agenţii de turism care nu aveau poliță de asigurare în caz de insolvabilitate, insolvență sau faliment întăreşte disciplina privind comercializarea pachetelor turistice şi protejează persoanele fizice şi juridice care contractează pachete turistice.

În lista anunțată de ANT pe 4 octombrie 2016 nu se află numai agenții de turism care funcționau fără să dețină o poliță de asigurare valabilă. Pentru o mare parte din cele care figurează în listă licenţa a fost radiată la cerere, în 2016, pentru că și-au oprit activitatea sau si-au schimbat sediul în ultimii şase ani.

În evidențele ANT există în prezent peste 1.800 de agenții de turism active, care respectă principalele condiții de funcţionare: dețin o poliță de asigurare valabilă, licență emisă de ANT și brevet de turism pentru manager.

ANAT îndeamnă turiștii să efectueze constant o verificare a agenției de turism de la care intenționează să cumpere un pachet turistic, căutând pe pagina de internet a acesteia sau la sediu existența poliței aflate în termenul de valabilitate, a licenței de funcționare și a brevetului de turism al managerului, precum și pe pagina de internet a Autorității.

Discuții

comments