DISTRIBUIȚI

Municipalitatea a uitat, se pare, de sistematizarea circulației rutiere în stațiunea Mamaia. În zona Perla, la fostele bariere de taxare, nici acum nu se poate vira la stânga, dinspre bulevardul Mamaia către Dobrogea, deși, de ani buni, restricția era ridicată în jurul datei de 15 septembrie, la finalul sezonului estival, când și viteza maximă admisă în stațiune urca de la 50, cât este vara, la 70 de kilometri la oră.

La 1 mai 2016, Primăria Constanța anunţa că, în staţiunea Mamaia, vor fi operate modificări privind circulaţia autovehiculelor, deoarece vara stațiunea este foarte aglomerată. Numai că vara a trecut de mult, iar restricţiile aplicate vara în stațiunea Mamaia sunt valabile în continuare și în luna octombrie.

Sesizările primite la redacție se referă la un consum suplimentar de combustibil și un timp mai lung de deplasare, mai ales pentru cei care fac naveta între Constanţa și Năvodari.

Modul de circulație în Mamaia va fi schimbat curând. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Liviu Tramudana a declarat, pentru Radio Constanța, că întârzierea se datorează unor discuții cu Poliția Rutieră, care nu ar fi fost de acord cu înființarea unui sens giratoriu imens în locația fostelor bariere. Ideea a rămas în dezbatere pentru viitor. Astfel că, mai spune reprezentantul municipalității, de la sfârșitul săptămânii viitoare se va circula la fel ca și în anii trecuți, în extrasezon.

Astfel că șoferii care vin pe bulevardul Mamaia dinspre Pescărie și doresc să ajungă spre bulevardele Aurel Vlaicu și Alexandru Lăpușneanu nu vor mai fi nevoiți să conducă până la sensul giratoriu din zona parcului acvatic.

Cât despre părerile șoferilor din Constanța despre înființarea unui sens giratoriu, acestea sunt împărțite.

Un reportaj realizat de Carmen Secuiu.

Discuții

comments