DISTRIBUIȚI

Un nou episod de ploi torenţiale, similar celui de ieri dimineaţă, ar putea lovi Dobrogea, săptămâna viitoare, spun meteorologii.
După câteva zile însorite, cerul se va acoperi treptat de nori şi începând de marţi vor cădea noi precipitaţii însemnate cantitativ, spune meterologul Sebastian Păun, de la Centrul de Meteorologie Regional Dobrogea:

„În ziua de luni, vremea va schimbă ca aspect! Vom începe cu un cer variabil, în prima parte a zilei! În schimb, după amiaza, cerul se va înnora treptat! În zilele de marți și miercuri vremea va deveni în general închisă. Vor fi ploipe arii extinse, mai ales în ziua de marți, chiar în cantități mai importante. Vremea va fi închisă și urâtă începând de la mijlocul săptămânii viitoare“, a mai precizat meteorologul Sebastian Păun.

Potrivit meteorologului Sebastian Păun, Dobrogea se va mai confrunta cu astfel de fenomene extreme, provocate de un ciclon care vine din Italia.

Sâmbătă dimineaţă, o ploaie torenţială a inundat oraşul Constanţa şi a afectat şi localităţile Năvodari şi Corbu.
Într-o oră au fost înregistrate acumulari de apă de circa 45 de litri/mp.

Ploile au afectat şi podul de la Năvodari, unde s-a creat o fisură de zeci de centimetri.Locul a fost împrejmuit cu balize, pentru a atenţiona conducătorii auto care trec prin zonă, a declarat primarul Florin Chelaru.

Discuții

comments