DISTRIBUIȚI

Tulcea este, cu siguranță, un județ cu potențial, iar mediul de afaceri este unul interesat, a declarant Radu Ion, organizatorul evenimentului „Finanțări și Soluții pentru Afaceri” care se desfășoară acum în Tulcea.

Totuși, statisticile economice clasează județul Tulcea printre ultimele locuri din țară, în privința salariilor, a cifrelor de afaceri și a altor indicatori.

Radu Ion, a precizat că poate fi depășit acest impas prin colaborarea dintre autorități și mediul de afaceri pentru că zona prezintă un potențial enorm în special în domeniul serviciilor.

Viceprimarul orașului Tulcea, Petre Marinescu, mizează, de asemenea, pe turism. Acesta a precizat că trebuie dezvoltată faleza și stimularea businessului în zonă. În contextul acostării a aproximativ 300 de nave pe sezon, există numeroși potențiali clienți pentru serviciile care pot fi dezvoltate aici. În acest moment, turiștii vaselor de croazieră nu coboară de pe navă pentru că „văd cum arată faleza”, a mai spus viceprimarul Petre Marinescu.

În opinia acestuia, faleza ar trebui gospodarită de administrația locală și nu de Compania Administrația Porturilor Dunării Galați.

Reprezentantul Consiliului Județean Tulcea, Vasile Strat, a atras atenția investitorilor prezenți în sală că în prezent județul Tulcea are prealocați bani europeni, prin mecanismul integrat pentru proiecte europene ITI, astfel încat proiectele din județ nu intră în competiție cu cele din restul țării.

Investitorii prezenți în sala sunt de părere că trebuie dezvoltată infrastructura pentru ca Tulcea să devină, cu adevărat un oraș turistic. Investițiile prioritare ar trebui să vizeze agrementul și facilitățile pentru turiști.

unnamed-1-3-1024x576 unnamed-10-1024x576

Discuții

comments