DISTRIBUIȚI

Salvamont Neamț atenționează turiștii care intenționează să parcurgă traseele din stațiunea Durău spre cabana Dochia că ambele rute sunt închise momentan din cauza căderii unui număr mare de arbori pe care zăpada i-a prins înfrunziți.

Șeful Salvamont, Raul Papalicef, a precizat într-un comunicat remis AGERPRES că mai multe grupuri de turiști au fost asistate de către echipele Salvamont, fiind blocate și dezorientate de faptul că nici potecile și nici marcajele turistice nu se mai văd, fiind obturate de arbuștii căzuți și de zăpadă.

Din acest motiv, traseele de la Fântânele spre Vârful Toaca și de la cascada Duruitoarea spre cabana Dochia au fost închise.

De asemenea, stratul de zăpadă este cuprins între 55 de centimetri până la un metru la peste 1.400 de metri altitudine.

„Traseele au fost parcurse cu dificultate și evaluate de către salvatorii montani și a fost luată hotărârea ca după normalizarea condițiilor meteo, traseul Durău — Fântânele — Dochia să fie degajat. Cât privește traseul Duruitoarea — Dochia, lucrările de degajare și amenajare se vor efectua în luna mai 2017, fiindcă oricum traficul turistic este restricționat pe perioada iernii. Există probleme și foarte mulți copaci căzuți și pe celelalte trasee care vor beneficia de lucrări de degajare până cel târziu în luna decembrie”, a declarat Raul Papalicef, potrivit comunicatului de presă.

Traseul recomandat din Izvorul Muntelui către cabana Dochia este recomandat prin Curmătura Lutul Roșu.

Discuții

comments