DISTRIBUIȚI

75% dintre români consideră că sănătatea este importantă pentru ei, dar numai 48 de procente caută servicii şi produse care îi ajută să aibă un stil de viaţă sănătos, arată datele unui studiu comandat de o companie de asigurări private.

Participanţii la studiu au mai declarat că, deşi ştiu să trăiască sănătos, nu aplică aceste principii în viaţa de zi cu zi.

Antrenorul de sport, Radu Estivan a explicat care sunt motivele acestui paradox.

„Este această diferență între teorie și practică. Toți știm ce este bine să facem, este evident că nu este bine să mâncăm la 12 noaptea, știm că nu este bine să fumăm, știm că ar fi bine să dormim opt ore în fiecare noapte, problema este că ne dăm seama de importanța lucrurilor pe care ar trebui să le facem când deja există efecte ale unui stil de viață nesănătos. După vârsta de 40 de ani oamenii conștientizează importanța unui stil de viață sănătos pentru că încep să se confrunte cu diverse probleme care le afectează viața cotidiană”, a precizat Radu Estivan.

Studiul a fost realizat în 2015, pe un eşantion de 1.028 de persoane din mediul urban, reprezentativ pentru populaţia cu vârsta de peste 15 ani.

Discuții

comments