DISTRIBUIȚI

După ce Daily Mail a anunțat că, după ieșirea Marii Britanii din UE, se vor lua măsuri drastice pentru imigranții necalificați care vor să muncească în Regat, premierul britanic Theresa May a anunțat marți că va impune inclusiv un sistem de vize pentru cetățenii străini, informează Reuters. Theresa May a ordonat elaborarea unor măsuri pentru diminuarea imigraţiei în Marea Britanie, inclusiv printr-un sistem de vize.

Aceasta a creat o echipă specială care se va ocupa de elaborarea măsurilor pentru limitarea imigraţiei. Echipa este coordonată chiar de premierul Theresa May, iar din ea fac parte alţi 12 oficiali guvernamentali, inclusiv ministrul de Externe, Boris Johnson, şi David Davis, secretar de stat pentru Brexit. Atât Johnson, cât şi Davis au fost lideri ai grupului politic favorabil ieşirii Marii Britanii din UE.

Echipa guvernamentală va avea sarcina de a reduce cu câteva zeci de mii numărul imigranţilor aflaţi în Marea Britanie.

Liderii europeni au atras atenţia Marii Britanii că libertatea de circulaţie a cetăţenilor UE şi contribuţiile la bugetul comunitar reprezintă elemente esenţiale pentru ca Marea Britanie să menţină accesul la piaţa unică după ieşirea din blocul comunitar. Însă, Guvernul conservator condus de Theresa May a semnalat în mai multe rânduri că nu vrea să contribuie la bugetul UE după Brexit şi că va opri circulaţia cetăţenilor europeni.

Discuții

comments