DISTRIBUIȚI

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale că începând de vineri, 18 noiembrie, se poate circula pe Tronsonul I al Variantei de Ocolire a municipiului Brașov.

Înainte de recepționarea lucrărilor a fost întocmit Raportul de Audit de Siguranță Rutieră pentru stadiul III de audit, avizat de ARR.

De asemenea, au fost efectuate testele de planeitate, rugozitate și capacitate portantă, precum și acțiunile de probă la pasajul de la km 4+579 și că acestea sunt conforme, se arată într-un comunicat transmis de CNAIR.

Reamintim că avantajele realizării Variantei de Ocolire a Municipiului Brașov sunt:

– îmbunătățirea condițiilor de trafic pentru călători și marfă;

– sporirea gradului de siguranță a traficului;

– reducerea timpului de călătorie pentru traficul de tranzit;

– reducerea numărului de accidente rutiere.

Tronsonul I, DN1-DN11, al Variantei de Ocolire a municipiului Brașov cuprinde:

– 7,292 km;

– 3 poduri și 2 pasaje;

– 10 podețe, precum și realizarea a 2 intersecții și un nod rutier.

Participanții la trafic sunt avertizați că, în prezent, se circulă în condiții de ceață și îi sfătuim pe aceștia să-și adapteze viteza și conduita la trafic la condițiile meteorologice specifice perioadei reci. Viteza maximă admisă pe Tronsonul I al Variantei de Ocolire a municipiului Brașov este 90 km/oră.

În acest caz și la recomandarea IGPR, pentru prevenirea unor evenimente neplăcute ce pun în pericol siguranța circulației pe drumurile naționale, se impun următoarele:

– reducerea vitezei până la evitarea oricărui risc,

– mărirea distanţei în mers şi

– folosirea corespunzătoare a luminilor (atât de ceață, cât și de întâlnire).

Discuții

comments