DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această dimineață, o nouă avertizare cod galben nowcasting de vânt puternic, valabilă de la ora 8:00 până la ora 14:00 pentru 8 județe din centrul, sudul și estul țării.

Sunt vizate în special zonele montane din Buzău, Prahova, Argeș, Dâmbovița, unde la altitudini de peste 1.600 de metri se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 70-80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada si determinând reducerea vizibilității.

Afectate sunt și zonele de munte din Vrancea, Bacău, Neamț și Suceava, unde, la fel, la peste 1.600 de metri se vor înregistra intensificări ale vântului, care la rafală vor depăși 80-90 km/h, viscolind și spulberând zăpada și determinând reducerea vizibilității.

Deși județul Constanța nu se mai află sub avertizare meteo de cod galben de vânt, porturile maritime Constanța Nord și Constanța Sud-Agigea rămân închise de aseară la ora 22:30 până astăzi la ora 9:00, din cauza vântului care la rafală atinge și 60km/h, fapt care contribuie la formarea de valuri de 3-4 metri înălțime. Singurul port unde manevrele au fost reluare încă de la 6:30 din această dimineață este portul Midia.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la ora 7:00, în această dimineață, nu erau anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere, nici probleme majore privind fluența traficului pe arterele principale.

Cu toate acestea, pe mai multe drumuri naționale din țară, circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Este vorba despre DN7C (în județul Argeș), DN7A Voineasa (județul Vâlcea) – limita cu județul Hunedoara, DN67C Novaci – Rânca (în județul Gorj), DN18 (în județul Maramureș), DN11C (în județul Covasna), DN17 și DN2E, în județul Suceava.

Discuții

comments