DISTRIBUIȚI

Departamentul de Stat avertizează cetățenii din SUA că există un risc sporit de atacuri teroriste în întreaga Europă, în special în vacanța de iarnă.

Astfel, cetățenii din SUA ar trebui să manifeste prudență la festivalurile organizate în această perioadă, la evenimente dar și în piețele în aer liber.

Această Alertă de călătorie expiră pe 20 februarie 2017.

Cetățenii din SUA ar trebui să fie, de asemenea, atenți la posibilitatea că simpatizanții extremiști pot efectua atacuri în timpul acestei perioade chiar și fără avertismente.

În timp ce extremiștii au efectuat atacuri în Belgia, Franța, Germania și Turcia pe parcursul anului trecut, Departamentul rămâne preocupat de posibilitatea apariției unor noi atacuri în întreaga Europă.

Astfel, dacă călătoriți în țările din Europa, sunteți rugați să verificați site-ul web al Ambasadei SUA sau consulatul în orașul.

Cetățenii din SUA ar trebui să dea dovadă de vigilență atunci când participă la evenimente de mare anvergură în parioada sărbătorilor de iarnă, dacă folosesc transportul în comun, dacă vizitează locuri de cult, restaurante, hoteluri, etc. De asemenea, aceștia trebuie să știe că este bine să evite locurile unde sunt mul’imi de oameni.

În această perioadă trebuie să urmeze instrucțiunile autorităților locale, să urmărească știrile din mass-media, să păstreze legătura cu membrii familiei.

 

Discuții

comments