DISTRIBUIȚI

Înotători din toată Europa au sărbătorit Boboteaza ieri, scufundându-se în ape reci pentru a ajunge primii la crucile de lemn, unul dintre multele obiceiuri creștine ce marchează sfârșitul festivităților de Crăciun, relatează Reuters, citată de Agerpres.
boboteaza1
Se crede că aceste cruci, binecuvântate înainte de preoți, aduc noroc în noul an pentru cei care ajung să le prindă. Această tradiție se păstrează în Grecia, Cipru, Bulgaria și alte locuri.
boboteaza2
În Turcia, creștinii din Istanbul au sărit în apele Cornului de Aur pentru a prinde crucea, în contextul unei securități crescute după ce un bărbat înarmat a ucis 39 de persoane care sărbătoreau Anul Nou într-un club de noapte din oraș

Temperaturile au scăzut până la minus 8 grade Celsius la Praga, unde înotători cehi au înotat sub Podul Carol pentru a marca această zi de sărbătoare, în timp ce bărbați îmbrăcați ca Cei trei regi au mers călare, într-o reconstituire a scenei Nașterii Domnului.
boboteaza3
În alte părți ale Europei, au fost alese metode mai…uscate pentru a sărbători Boboteaza, povestea biblică a trei înțelepți călăuziți de o stea în timpul călătoriei lor de la Răsărit pentru a-l găsi pe pruncul Iisus.
boboteaza4
În Germania, copiii s-au îmbrăcat la fel ca magii, cu mantii colorate și coroane de aur, pentru a-i cânta colinde președintelui Joachim Gauck în fața palatului prezidențial din Berlin.

sursa: Agerpres

Discuții

comments