DISTRIBUIȚI

Administraţia Naţională de Meteoroogie a actualizat, în această dimineaţă prognoza meteo pentru următoarele trei zile şi a plasat întreaga ţară sub cod galben de ger. Astfel, de astăzi şi până pe 9 ianuarie, vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării, atât ziua, cât şi noaptea. Maximele diurne se vor situa frecvent între -16 şi -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 şi -15 grade.

Meteorologii mai spun că vremea geroasă va persista în majoritatea regiunilor şi pe parcursul săptămânii viitoare.

Specialiştii au emis şi o a doua avertizare de intensificări ale vântului, zăpadă spulberată şi troienită, ce cuprinde doar jumătatea de est a ţării şi este valabilă până mâine, la ora 22:00.

În orele ce urmează, în estul şi sud-estul ţării, dar şi la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de 50…60 km/h şi, pe arii restrânse, 70…75 km/h, spulberând şi troienind zăpada.

În special în cursul nopţii care urmează şi pe parcursul zilei de mâine, în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei şi local în Carpaţii Meridionali şi Orientali, temporar va mai ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

Potrivit specialiştilor, ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local şi în regiunile centrale şi în restul regiunilor sudice, iar în extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificări ale vântului.

Discuții

comments